“ELEKTRIKSIZ KÖY OLARAK ANILMAK ISTEMIYORUZ”

Alucra Yükselen Köyü Dernek Başkanı Hasan Ekiz, köylerinde yetersiz olan trafonun yeni ve daha güçlü bir elektrik trafosuyla değiştirilmesini istediklerini belirtti.Dernek Başkanı Hasan Ekiz, Yükselen Köyünde yıllardır kullanılan elektrikt rafosunun yetersiz kalmasından dolayı değişmesi için tüm kamu kuruluşlarına müracaat ettiklerini, köye yeni yapılan evlerle hane sayısının daha arttığını ve yetersiz olan mevcut elektrik trafosunun artık köye hiç yetmediğini belirtti.

Eski Giresun Valilerine bizzat sorunu köy halkının imzalı dilekçeleriyle ilettiğini, en son köy muhtarı ile birlikte tekrar Giresun Çoruh Elektrik Dağıtım Müdürlüğüne bu sorunu ileten yeni bir dilekçe daha yazdıklarını söyleyen Ekiz, "Çalmadığımız, sorunu iletmediğimiz kimse kalmadı ama maalesef bu mağduriyetimizi gideremedik" dedi.

Özellikle ilkbahar yaz dönemlerinde gurbetçilerinde köye gelmesi ve yeni yapılarında artmasıyla bu sorunun çok sıkıntı olmaya başladığını belirten DernekBaşkanı Hasan Ekiz, "Köy muhtarımız Hasan Yayla ile ilçe Kaymakamımıza da durumu ilettikama çözüme kavuşturamadık. Beyaz eşyalarımız yetersiz trafo nedeniyle sürekli arıza vermeye başladı, buzdolabı çalıştıramaz, yiyecekleri muhafaza edemez duruma geldik. Alucra Vakfımızın kahvaltı programında önceki valimize bizzat ilettim, önceden verdiğimiz dilekçelerinin birer nüshalarından verdim ama sorun maalesef giderilemedi. Çoruh Aksa Dağıtım başta olmak üzere tüm yetkililerimizden istirham ediyoruz, artık sesimizi duysunlar, 21. Yüz yılda Giresun'un Alucra ilçesinde elektriksiz köy olarak anılmak istemiyoruz" dedi.