81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve duanın ardından bir konuşma yapan Vali Ünlü, “Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, 81 ilimizde eş zamanlı olarak madalya tevcih töreni düzenlenmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız da şu anda Devlet Övünç Madalyası ve Gazilik Beratlarını şehit ailelerimize ve gazilerimize Tevcih ediyorlar. Giresun'umuzda da Devlet Övünç Madalyalarımız Sayın Cumhurbaşkanımızın tevcihleri ile yurtiçinde veya yurtdışında göstermiş olduğu kahramanlık, üstün sorumluluk ve görev anlayışı içerisinde feragat ve fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek malul olanlara ve Şehit olanlara 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu'nun 4’üncü maddesine göre kendilerine ve kanuni mirasçılarına Sayın Cumhurbaşkanımızın tevcih ettiği madalyalar ve beratlar bugün hepinizin huzurunda biraz sonra sırasıyla tebliğ edilecek.

Ben bu vesileyle bu topraklar için toprağa düşen, ömrünün en güzel çağında aziz kanlarıyla bu toprakları sulayarak Vatan yapan aziz şehitlerimizi ve yine hayatlarının baharında uzuvlarını kaybederek canları pahasına bu vatanın bölünmez bütünlüğünü müdafaa ve muhafaza uğruna gazilik payesi alan gazilik onuru ile onurlandıran değerli gazilerimizi buradan şükranla rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Hayattaki gazilerimize, tedavi gören gazilerimize acil şifalar, sağlıklı uzun ömürler temenni ediyorum. Şehit ailelerimize sabırlar temenni ediyorum.

Biliyorsunuz ki hem yurt içinde hem yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kahraman ordusuyla, emniyet mensuplarıyla jandarma mensuplarıyla sahil güvenliği ile hep beraber büyük bir mücadele içerisinde terörle mücadele başta olmak üzere bölücü terör örgütleri ile mücadele başta olmak üzere her türlü terör örgütü ile mücadelemiz içerde ve dışarda son terörist etkisiz hale getirilene kadar kararlılıkla devam edecektir. Aziz Vatanın bölünmez bütünlüğünü müdafaa ve muhafaza uğruna, bu Aziz Milletin her ferdi gerektiğinde şehadet şerbetini içmeyi en az şehitlerimiz kadar hazırdır. Bunu da bütün dünya kamuoyu, Türk Milletini tanıyan herkes yakından bilmektedir." dedi.

Törende Giresun şehitleri; Ufuk Bingöl, Tuncay Zengin, Salih Dinç, Murat Şahin ve Hakan Ergin’in kanuni mirasçıları ile Gaziler; Yavuz Gündoğdu, Özgen Çağan ve Sefa Arı’nın kendisine Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları, Vali Enver Ünlü tarafından verildi.