CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 25 Kasım 2020 tarihinde açıkladığı günlük Koronavirüs verilerinin hâlâ gerçekleri yansıtmadığını, aslında vaka sayısı ve ölümlerin daha da fazla olduğunu” söyledi.

 25 Kasım tarihinde 6 bin 814’ü semptom gösteren, 21 bin 537’si ise semptom göstermeyen olmak üzere toplam 28 bin 351 koronavirüs vakasının tespit edildiğini ifade eden CHP’li Tığlı, “aylardır açıklanan vaka sayılarının aslında gerçekleri yansıtmadığını, iktidarın Pandemi sürecini yönetemediğini defalarca söylemiştik. Böyle ve bu anlayışla giderse önümüzdeki ayların çok ama çok zor geçeceğini şimdiden söylemek istiyorum ve iktidarı bir an önce çözüm odaklı yeni tedbirler almaya davet ediyorum” dedi.

Vekil Tığlı, “10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece açıklanan ilk vakada ve 15 Mart’ta ki ilk ölüm haberini açıklarken çenesi titreyen Fahrettin Koca’nın bugün gelinen noktada ne çenesi titriyor ne de iktidarın yalanlarına sözcülük yaparken yüzü kızarıyor” dedi.

“Bilim kurulu üyeleri istifa edip hemen emekli olsun”

Halkın sağlığını yalanlar söyleyerek tehlikeye atan ve açıklamalar yapan kim olursa olsun suçludur diyen Tığlı, “Hipokrat yemini etmiş Bilim Kurulu Üyelerinin daha fazla iktidarın oyuncağı olmadan hemen istifa ederek emeklilik işlemlerine başlamaları gerektiğini” ifade ederken “aslında istifa etmesi gereken kişinin Bakan Fahrettin Koca’yı ve Bilim Kurulu Üyelerini her türlü yalana, yanlış bilgilendirmeye mecbur bırakanlar olması gerektiğini” söyledi.