Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun il ve ilçelerinde, 22–23 Ağustos tarihlerinde aşırı yağışlar sonucu meydana gelen afette kaybolan 4 kişiyi arama-kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgelerde incelemelerde bulundu.

Vali Ünlü, yaşanan felaketin ardından gece-gündüz demeden sık sık afet bölgelerini ziyaret ederek, bölgedeki arama-kurtarma ve afetin yaralarının sarılması için yapılan çalışmaları yerinde incelemeye devam ediyor.Çaldağ köyü, Espiye Kaşdibi köyü ve Doğankent-Tirebolu karayolu üzerinde arama-kurtarma çalışmalarının olduğu bölgeleri ziyaret eden Vali Ünlü, kaybolan 4 vatandaşı arama-kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Ünlü :“ÇALIŞMALARIN HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEĞİNİ BELİRTTİ”

Giresun’da meydana gelen felaketin ardından Giresun  AFAD eşgüdümünde; 25 ilden katılan 157 kişilik AFAD ekipleri ile birlikte diğer kurumlardan görevli 156 kişi ve 2 kişilik STK katılımıyla toplamda arama ve kurtarma görevi yürüten personel sayısı 315 kişi olduğu açıklandı. 80 araç 4 bot ve 6 tane K9 kadavra köpeği de Dereli, Tirebolu ve Merkez Çaldağ Köyünde arama kurtarma çalışmalarına katılmaktadır.

İlk olarak Giresun Merkez Çaldağ Köyünde aracı ile sele kapılan Davut Akgün ve Emine Akgün adlı vatandaşları arama-kurtarma çalışmalarını takip eden Vali Ünlü, ardından Espiye-Kaşdibi Köyünde aracı ile sele kapılan Umut Cantürk’ü arama-kurtarma çalışmalarını takip ederek AFAD görevlilerinden bilgi aldı. Vali Ünlü son olarak Doğanken-Tirebolu Karayolunun 12’nci kilometresinde menfezin çökmesi sonucu kaybolan karayolları görevlisini Greyder Operatörü Ali Akbulut'un arama-kurtarma çalışmalarının yapıldığı alanlarda incelemelerde bulunarak, çalışmaların aralıksız devam etmesini istedi.

Yaşanan afetin ardından kaybolan vatandaşlara ulaşmak için kesintisiz çalışmalara devam edildiğini belirten Vali Ünlü, “Yaşanan felaket sonrasında kaybolan 15 kişiden; 5 Jandarma personeli ve 6 sivil olmak üzere 11 vatandaşımıza çok kısa bir sürede ulaşılırken, 4 vatandaşımızı arama çalışmalarımız ilk günkü kararlılıkla ve ekiple kesintisiz olarak, üç arama-kurtarma bölgesinde 315 personel, 80 araç, 4 bot ve 6 tane K9 kadavra köpeği ile devam etmektedir” diyerek, afet sırasında ve sonrasında 47 vatandaşımızın yaralı, 172 vatandaşımızın da sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

Bölgede arama-kurtarma çalışmalarına 27 gündür aralıksız devam eden yüzlerce personel ve AFAD gönüllüsünün olağanüstü bir gayret gösterdiğine dikkat çeken Vali Ünlü, işinin ehli arama-kurtarma görevlilerinin yanı sıra iş makinalarıyla bu çalışmalara destek veren operatörlerin de yüzlerce dönüm alanda çok hassas ve uzmanlık gerektirecek bir çaba gösterdiklerini ifade etti.

Vali Ünlü, ilk günden itibaren arama-kurtarma çalışmalarına katılan kamu, özel sektör, STK ve gönüllüler ile vatandaşlara teşekkür ederek, en kısa zamanda kayıp vatandaşlarımızı bulmak için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.