Sel afetinden zarar gören bölgelerdeki çalışmaların sıkı takipçisi olan Vali Enver Ünlü, Espiye ilçesindeki çalışmaları yerinde inceledi. İlçede Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Karayolları 10.Bölge Müdürü Mehmet Aşık, DSİ. 22 Bölge Müdür Yardımcısı Fatih Kişi, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Barbaros Demirkaya ve ilgili birim sorumlularının katılımıyla durum değerlendirmesi yaparak bilgi alan Vali Ünlü afetin izlerinin biran önce tamamen silinmesi için talimat verdi.
Kısa zamanda önemli mesafe kat ettiklerini ifade eden Vali Ünlü, “Giresun ilimizde geçtiğimiz yıl büyük bir afet yaşadık. Bu afetin yaralarının sarılması için acil ve öncelikli konularda başlatılan çalışmalarda önemli mesafeler kat ettik. Afetin izlerinin tamamen silinmesi için yapılan çalışmalar devam ederken, afet döneminden sonra, özellikle bu yıl aralıksız devam eden yağmurlar nedeniyle çalışmalarımız güçlükle yürütülmektedir. Bu nedenle hep beraber bugün ve ilerleyen günlerde hep birlikte sahaya çıkacağız, sürekli sahalarda olacağız ve eksiklerimizi göreceğiz. Bu alanda görmemiz gereken yolları yerinde göreceğiz, kış gelmeden ana arterleri, ana yolları ve işlerin büyük bölümünü bitiririz diye ümit ediyoruz. Önümüzdeki yıla herhalde daha çok ince işler ve ufak tefek çalışmaları yapacağız diye düşünüyoruz” dedi.

BÖLGE MÜDÜRÜ AŞIK “İŞLERİN 2022 DE BİTİRİLMESİ PLANLANMAKTADIR”

Karayolları 10.Bölge Müdür Aşık’da yaptığı açıklamada “Selden sonra köylerimizde yaşanan afet izlerini silmek üzere AFAD tarafından aktarılan ödeneklerle birlikte bölgedeki hasarların giderilmesi için yapılan tespitlere göre bir ihale programı yapılmıştı. Yapılan bu çalışmalar sonucunda Giresun ilimizde 7 grup halinde, 18 Mayıs tarihi itibariyle 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen afet kapsamındaki yolların ihaleler yapıldı. Bunlardan 5 gruba dahil olan Espiye Vadisi’nde bulunan grup köy yollarında yapılan çalışmaların incelemesine sizlerle birlikte başlamış olduk. 5. grup ihale işinin bünyesindeki Güce ve Espiye ilçelerinde yer alan köy yollarının ihale edilen kesimlerindeki çalışmalar devam etmektedir. Bu hususla ilgili olarak şöyle bir özet geçersek; bu ihaleler yapılırken, daha doğrusu ilk sel anında 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan selden sonra Özel İdare ekiplerimizle birlikte afetten hasar gören grup köy yollarının tespiti arkadaşlarımız tarafından yapıldı. Gruplar halinde hasar tespit Komisyonları kurup, köy yollarında tek tek hasar tespiti yapıldı. Bu tespitler sonucunda yerinde yapılan çalışmalarla yapılacak işler tek tek belirlendi ve ihale aşamasına getirildi. Meydana gelen afetin büyüklüğü göz önüne alındığında çok önemli mesafeler kat ettik. Birçok bölgemizde çalışmalar başlatılmış olup ağırlıklı bölümünün bu yıl içerisinde, işlerin tamamının da 2022 yılı içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.