Vatandaşlara aşı çağrısında bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet BULUT konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada;“Ocak 2021 tarihinde ülkemizde ve eş zamanlı olarak İlimizde başlayan COVID-19  aşılama hizmetleri ile COVID-19  pandemisiyle mücadelede olumlu gelişmeler kat ettik. Ancak etkin bir şekilde mücadele için ülkemizde 2 doz  aşısını tamamlayan kişi sayısını artırmamız gerekmektedir.

Son zamanlarda ülkemiz ile eş zamanlı olarak ilimizde de COVID-19 vakalarında artış görülmekte ve  bu durum biz sağlıkçıların ve  vatandaşlarımızın  üzerine düşen sorumlulukların henüz bitmediğini göstermektedir. Hala ülkemizde ve tüm dünyada COVID-19 pandemisi devam etmekte ve bizler maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya özen göstermeliyiz. Özellikle kalabalık mekanlarda, dolmuş, otobüs, okul, market gibi bulaş riskinin yüksek olduğu yerlerde aşılı olsak dahi mutlaka maskemizi takmalıyız.

İlimiz genelinde gerek hastanelerimizde servis yataklarında gerekse de yoğun bakım yataklarımızda ciddi bir hasta yoğunluğumuz bulunmamakla birlikte aşısız vatandaşlarımızın yoğun bakımlarda ve servislerimizde yaşadıkları sıkıntılı durumlar bizleri de ziyadesiyle üzmektedir. Bu süreçlerle karşılaşmamak için aşılarımızı olalım ve çevremizdekileri mutlaka uyaralım.

Aşının etkinliği ile ilgili şüphesi olan vatandaşlarımızın; aşılama sürecinin ilk olarak başladığı ve düzenli olarak devam ettiği sağlık çalışanlarımızda görülen ağır vaka sayılarına bakmaları yeterlidir. Pandeminin ilk sürecinde vaka sıklığı ve ağırlığı nedeniyle, hastanelerimizde çalışacak sağlık çalışanı bulamaz iken aşılama çalışmaları  sonrasında bu süreçleri çok şükür yaşamamaktayız.

Toplum bağışıklığı elde edilinceye kadar  maske, mesafe ve aşının vazgeçilmez koruyucularımız olduğunu bilmemiz ve hayatımızı bu şekilde idame ettirmemiz gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.