Giresun'un yüksek kesimlerdeki ilçeleriyle Sivas arasındaki ulaşımın sağlandığı güzergâhta bulunan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin yılsonuna kadar tek tüpten trafiğe açılması için yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Kazı çalışmaları tamamlanan 5 bin 900 metrelik çift tüpten oluşan tünelin şu ana kadar sağ tüpünde beton kaplama çalışmaları tamamlandı. Tünele asfalt döküldü, yol çizgileri çizildi. Tünelde elektronik ve aydınlatma çalışmaları ise devam ediyor.

Şebinkarahisar Belediyesi açılışa hazırlanan Eğribel Tüneli ile ilgili bir dizi çalışma yapıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan belediye şu bilgileri verdi ;”Asırlık hayalimiz olan Eğribel Tüneli’ndeki son çalışmalarda Şebinkarahisar Belediyesi olarak bizim de desteğimiz oldu. Çok yakında açılacak olan tünelde son kat asfaltın bitmesiyle yol süpürme aracımız ile süpürme ve yıkama işlemi gerçekleştirildi”

Tünelin hizmete alınması ile kış mevsiminde tipi ve fırtına nedeniyle ulaşımın zaman zaman durduğu Eğribel Geçidi'ndeki güvenlik riskleri ortadan kalkacak. Mevcut yol 6,5 kilometre kısalarak zamandan da 25 dakika tasarruf sağlanacak.

Eğribel Tüneli, Ovit ve Zigana Tüneli’nden sonra çift tüpte toplam 11 bin 900 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun üçüncü tüneli olacak.