Giresun Belediyesi tarafından Gedikkaya Mahallesi Nihatbey Caddesi’nde başarıyla uygulanan yenileme çalışması şimdi de Aksu Mahallesi Pazar Caddesi’nde projelendiriliyor.

Başkan Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatıyla her geçen gün büyüyen ve gelişen Aksu Mahallesi’nde sahilde Altın Mobilya’dan başlayıp Eğitim Araştırma Hastanesine kadar uzanan Pazar Caddesi’nde yenileme çalışmaları başladı.

Caddenin altyapısında içme suyu ve yağmur suyu şebekeleri günümüz şartlarına uygun borularla değiştirilip yenilenecek. Modern kaldırım çalışmaları yapılıp asfalt serimi gerçekleştirilecek olup, enerji hatları yer altına alınarak modern aydınlatma sistemi uygulanacak.

1700 metre uzunluğunda ve 12 milyon TL tutarındaki proje şu anda altyapı çalışmalarıyla birlikte devam ediyor. Tamamlandığında daha modern bir görüntüye kavuşacak olan cadde, alt ve üstyapısı ile baştan aşağı yenilenerek vatandaşların hizmetine sunulacak.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, yollar, caddeler ve bulvarların bir kentin aynası olduğunu söyleyerek: “Nihatbey Caddemizin ardından Pazar Caddemizi de yeniliyoruz. Bu caddemiz araç ve yaya trafiği olarak yoğunluk kazandı ve yenilenme ihtiyacı doğdu. Şehrimizde artık modern bir yaşamı paylaşmak istiyoruz. Caddemizin yenilenmesiyle birlikte esnafımızın işleri de hareketlenecektir. İnşallah bundan sonraki süreçte de değerli halkımızla birlikte daha güzel işler yapmaya ve kentimizi daha da güzelleştirmeye devam edeceğiz.’’ dedi.

Başkan Şenlikoğlu, ayrıca esnaflara da uğrayarak sohbet edip bol kazançlar dilerken, vatandaşlarla da selamlaşarak ayaküstü sohbette bulundu.