Giresun Dereli ve Doğankent ilçeleri doğalgaz ile buluşuyor. Bilindiği üzere iki ilçede yaşanan sel afeti nedeniyle çok büyük yıkım meydana gelmiş ve birçok konut oturulamaz hale gelirken bunun yanında yine birçok iş yeri de kullanılamaz hale gelmişti.

Hükümet afetin ardından iki ilçede yaraların sarılması için adımları atarak çok kısa bir süre içinde yaraları sardı. TOKİ marifeti ile yapılan konutlar bir sene gibi çok kısa sürede yapıldı ve hak sahiplerine teslim edildi.

Hükümet bu alanda verdiği bir sözünü daha tuttu. Dereli ve Doğankent ilçeleri doğalgaz ile buluşuyor. Aksa Doğalgaz Giresun Müdürü Hakkı Kahya konuyla ilgili olarak müjdeyi verdi ve büyük bir sorun olmadığı taktirde yıl başına iki ilçemize başta TOKİ konutları olmak üzere doğalgaz verileceğini belitti.

Aksa Doğalgaz Müdürü Kâhya açıklamasında dağıtım hatları çekiminin tamamlandığını belirterek aboneliklerde bu aşamadan sonra başlayacağını söyledi. İki ilçemize toplamda 10 trilyonluk bir hizmet yapmış olduk. İlçelerimiz yılbaşından sonra doğalgazın tüm imkânlarından faydalanmış olacak dedi.

Dereli ve Doğankent halkı ise doğalgazın ilçelerine gelmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümet yetkililerine ve milletvekillerine sonsuz teşekkür ettiklerini ifade ettiler.