14 Ocak’ta başlayan ve hızla devam eden aşılama kampanyası Giresun’da da tüm hızıyla devam ediyor. Giresun’da bu güne de 510 bin 282 doz koronavirüs aşısı yapıldı.

Birinci doz aşı olanların sayısının 261 bin 972 olduğu Giresun’da,197 bin 762 kişi ise iki doz aşı oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye genelinde aşılamada 71 milyon dozun aşıldığını açıkladı.

“Vaka sayıları artışta”

“10-16 Temmuz tarihleri arasında 78,54 vaka sayısı oranına sahip Giresun bu hafta vaka sayısı en çok artış gösteren iller arasındaki yerini korudu ve 100 bin kişide görülen vaka oranı 142,72’ye yükseldi”

Karadeniz Bölgesi’nde en çok vaka oranına sahip olan il olan Giresun, Türkiye sıralamasında ise 5’inci en çok vaka oranına sahip şehir oldu.

İllere göre 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka haritasını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşı olup tedbirlere uymak zorundayız" dedi. Güncel haritaya göre 100 bin nüfusta 748,39 kişi ile en çok vaka görülen il Siirt oldu. En az bir doz aşı yaptıranların sayısı ise 40 milyonu geçti.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Siirt, Diyarbakır, Bitlis, Giresun ve Iğdır. Vaka sayılarındaki artış ve aşılanma oranları arasında ilişki var. Aşı olup tedbirlere uyun'' ifadelerini kullandı.