Giresunspor teknik direktörü Hakan Keleş, Trabzonspor maçıyla ilgili “Trabzonspor bize çok yardım etti ama dostluk ayrı, sahadaki mücadele ayrı” dedi

Keleş, yaptığı açıklamada ;“Şampiyonluğa giderken galibiyetlerde mağlubiyetler de olacak. Ortada bir 3 puan var. Biz almak için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız. Trabzonspor bu sezon bize inanılmaz destekler verdi ama bu sahada mücadele işi. Okan’ı Galatasaray’dan kiralamıştık, çıktı mücadelesini yaptı. Trabzon’dan kiraladığımız Flavio ve Diabate onlar da inanılmaz bir mücadele sergileyip formanın hakkını vereceklerdir. Dostluk ayrı, saha içerisindeki mücadele ayrı. Kazanmak için mücadele edeceğiz.”

Ligde 50 puanla lider konumda olan Trabzonspor iç sahada oynadığı 10 karşılaşmadan 7 galibiyet ve 3 beraberlik alarak evinde namağlup durumda.

 İki takım arasında ligin ikinci devresinde 22 Mayıs 1977'de Trabzon'da oynanan son karşılaşmadan Trabzon ekibinin, Hüseyin Tok ve Ahmet Ceyhan'ın golleriyle 2-0 galip ayrılmıştı. 1976-1977 sezonu sonunda Trabzonspor şampiyon olmuş, Giresunspor ise küme düşmüştü. Bu sezonun ardından Giresunspor tam 45 sene sonra Trabzon deplasmanında boy gösterecek.