İl Genel Meclisinde bir konuşma yapan Mehmet Yılmaz, “22.08.2020’deki büyük sel faciasından sonra, geçen ay Dereli İlçemizde bir kez daha yüreklerimizi ağzımıza getiren sel manzarası ile göz göze geldik. Bereket can kaybı olmadı. Yeniden aynı dere kenarında İmar etmekle övündüğümüz ilçemizde yeni yapılan yol ve istinat duvarları doğanın yeni bir uyarısı ile yıkıldı. İnşaat yapacağız diye daraltılan dere yatağı ve hesapsız kitapsız Aksu Deresinin üzerine kurulan HES’lerin bu felaketler deki rolünü beşikteki çocuklar dahi biliyor artık. Bu arada yapılan imalatların direnci, teknik olarak yetersizliği ayrıca tartışma konusudur” ifadelerine yer verdi.

“Bir gece yarısı kararıyla hemşerimiz Kaya Yıldız’ın DSİ Genel Müdürlüğü görevinden alınması Giresun adına çok üzücü bir olaydır” diyen Mehmet Yılmaz, “Zaten bir elin parmağından daha az sayıda yüksek bürokratı olan ilimize bir kötülük daha yapılmıştır. Diğer yandan Alucralı hemşehrimiz Selman Küçük’ün Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Başkanlığına atanması bizleri az da olsa sevindirmiştir” şeklinde konuştu.

Son zamanlarda Giresun halkının en büyük  mağduriyetinin heyelan olduğuna dikkat çeken CHP İGM Üyesi Yılmaz şunlara yer verdi; “Köylerimizde yaptığımız çalışmalarda, yaşanan çok büyük çaptaki heyelanlar, kapanan bağlantı yolları, hatta Merkez Hisargeriş köyümüzdeki tarihi bir camimizin temelinde kayma ve çatısının çökmesi örneğindeki gibi çok önemli afet olayları nedeniyle köylülerimiz hizmet beklemektedir.

Diğer yandan, sağlıkta büyük devrim yaptığını her defasında gururla söyleyen AKP İktidarı ve onun Giresun’daki temsilcileri, maalesef son yıllarda Özellikle halkımızın randevu alarak tedavi olmak için çektikleri çileyi görmüyorlar. İlhan Özdemir Devlet Hastanemizdeki önemli makine, ekipman ve malzemeler, Giresun Üniversitesi Araştırma Hastanesine nakledildiğinden, devlet hastanemizde Doktorlar pek çok ameliyatı yapamamaktadır. Üniversite Hastanesinde ise hasta sayısı çok fazla, yeterli Doktor ve personel olmadığından, pek çok ameliyat ve tetkikler için 5-6 ayları bulan randevular verilerek adeta ölüme davetiye çıkarılmaktadır. İlimizde Çok büyük boyutta sağlık hizmetlerinde oluşan bu aksaklık ve şikayetlerin nedenlerinin araştırılması ile ilgili huzurlarınızda sözlü soru önergesi veriyorum.

Komşu iller ile kıyasladığımızda, 20 yıllık AKP İktidarında çok net Giresun’un harcandığını ve geri bırakıldığını görüyoruz. Her zaman dile getirdiğimiz ilimizin kurtuluş reçetesi olan yaşamsal öncelikli projeleri için yeni bir iktidar ve yeni bir stratejik plan, tüm bunlar için kenetlenmiş Giresunlular ve Politik kaygılardan uzak bir “Giresun Kurultayı” şarttır. Hem de acilen diyoruz.”