Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, hayvan barınağı projesi için ilçe ve belde belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Kale Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıda Başkan Aytekin Şenlikoğlu, Armelit mevkiinde bulunan Giresun Belediyesi’ne ait 120 dönümlük araziye Giresun Belediyesi’nin yanı sıra tüm ilçe ve belde belediyelerinin de kullanacağı Karadeniz’in en büyük hayvan barınağını yapmayı planladıklarını anlattı.

Bölgeye hitap edecek barınağın günümüz şartlarına uygun, modern ve her yönüyle tam donanımlı olacağını aktaran Başkan Şenlikoğlu, bu proje için tıpkı Katı Atık Birliği gibi belediyeler arasında birlik kurulması gerektiğini söyledi.

Şenlikoğlu, sokak hayvanlarını koruma adına kurulacak olan birliğin hayata geçmesiyle hem projenin daha sağlıklı ve daha çabuk ilerleyeceğini hem de belediyelerin maddi külfetinin daha da az olacağını bildirerek: “Sonuçta da can dostlarımız için çok önemli bir projeyi hayata geçirmiş olacağız” dedi.

Başkan Aytekin Şenlikoğlu’nun açıklamalarının ardından ilçe ve belde belediye başkanlarından da tam destek geldi ve sürecin başlatılması kararlaştırıldı.

Giresun Belediyesi olarak da hayvanlara karşı bir görevlerinin olduğunu söyleyen Şenlikoğlu: “Şehrin içerisinde sokak hayvanları olarak tabir ettiğimiz, bizimle birlikte bu şehirde yaşayan dostlarımız hayvanlarla ilgili olarak bizim de bir sorumluluğumuz var. Göreve geldiğimizden bugüne süreci en iyi şekilde götürmeye ve yönetmeye çalışıyoruz. Bu anlamda bir barınağa sahibiz. Barınak içerisinde sokak hayvanlarımızı öncelikli olarak doğru bir şekilde tedavi edebilmek ve gerektiğinde kısırlaştırdıktan sonra tekrar kendi dünyası olan doğaya bırakmak gibi bir vazifemiz var. Bunu yaparken de ekipmanımız v.b ile alakalı eksikliğimizi giderdik. Özellikle kısırlaştırma işi için laboratuarımızı daha da geliştirdik. Fiziki şartları da düzenledik. Ancak gelinen süreçte Armelit’te ki bu büyük projeyi sizlerle beraber bir bütünlük içerisinde hayata geçirmeyi düşündük. Verdiğiniz destek bizleri mutlu etti. Can dostlarımız için örnek olacak bir projeyi uygulayacak olmanın heyecanı içerisindeyiz” dedi.