Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri, okul müdürü Prof. Dr. Aysun Türkmen öncülüğünde Giresun’da bulunan sanayi firmalarına ziyaretler gerçekleştirerek mesleki ve teknik becerilerini geliştirmenin yanı sıra takım anlayışıyla hareket edebilme kültürlerini de geliştiriyorlar.

Giresun Üniversitesi’ndeki bilimsel potansiyelin sanayiye aktarılmasının ekonomik anlamda kazanç ve iş potansiyeli oluşturacağını söyleyen Prof. Dr. Türkmen ;” Öğrencilerimizin aldığı teorik bilgi ile uygulama becerisini bütünleştirmek, mesleki ve teknik becerilerini gerçek ortamda uygulama fırsatı sağlamak, bireyin özgüvenini ve sorumluluk duygusunu geliştirmek, iş bulma olanağı sağlamak, ekip ruhu ve takım anlayışı ile hareket edebilme kültürünü oluşturacaktır. Aynı zamanda bilimsel potansiyelimiz bölgemizdeki firmaları AR-GE, inovasyon çalışmalarına yönlendirecektir. Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu olarak öğrencilerimizin yararına olan bu çalışmalarımızı her geçen gün artırarak sürdürmeye devam edeceğiz. Bu konuda Giresun’da bulunan sanayicilerimizden gördüğümüz destek bizi gerçekten mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Teknik Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Aysun Türkmen, müdür yardımcısı Erhan İşler ve Moda Tasarımı ve Tekstil Teknolojileri programı öğretim elemanları Onur Tekoğlu, Çiğdem Özdemir, Bünyamin Şengün, Elif Sultan Akpınar, Akın Yıldırım bu hafta ki programlarında Akın Çorap, Giteks ve Giysun Konfeksiyon firmalarını ziyaret ettiler.