2023 Eğitim Vizyonu, MEB Stratejik Planı, On Birinci Kalkınma Planı, 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, Yeni Ekonomi Programı 2021-2023 belgelerinde yer alan hedefler doğrultusunda bütün çocukların en az 1 yıl okul öncesi eğitim almasını sağlamak ve erken çocukluk eğitim hizmetinin yaygınlaştırılması için çalışma başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı 20’nci Milli Eğitim Şurasında alınan karar doğrultusunda öncelikli 5 yaş grubu okul öncesi çağ nüfusunun okullaştırılma sayılarının artırılmasına yönelik Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde bir dizi çalışma uygulamaya konuldu.

Bu hedeflere ulaşmak için de fiziki mekânların sayısı arttırılarak farklı erişim modelleri geliştirilmiş ve okul öncesi eğitimde ailelere düşen maliyeti azaltacak düzenlemeler yapılarak çocuk gelişimini destekleyici içerikler geliştirilmektedir.

Yapılan çalışmalar kapsamında, Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi yürütülmekte olup öncelikli 5 yaş grubunun okullaştırılmasına yönelik kapsamlı çalışmalar, Vali Ünlü’nün talimat ve takibi ile Giresun’da da hız kesmeden devam ediyor.

Giresun Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ;”Çağ nüfusunun okullaştırılması için Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve okul müdürlükleri okulların kayıt bölgelerinde alan taraması yaparak çağ nüfusunun okullaşmasına dönük çalışmaları aralıksız yürütmektedir.Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda Giresun’da öncelikli olarak okul öncesi 5 yaş grubunda okullaşması gereken çağ nüfusunda toplam 4 Bin 641 çocuk tespit edilmiş olup bu çocuklardan 4 Bin 487 çocuğun okullaşması sağlanmıştır.

Bu çalışmalar neticesinde Giresun genelinde okul öncesi çağ nüfusu 5 yaş grubunda okullaşma oranı %96.68 'e ulaşmıştır.

Giresun il genelinde yeni anasınıfları açılmaya devam edilmekte olup okullaştırma oranının %100’e ulaşması için çalışmalar kapsamlı bir şekilde yürütülmektedir” ifadelerine yer verildi.