Hareketli yaşam ve sağlıklı beslenmeye dikkat çekilen bisiklet turu Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi’nde başlayıp, Atatürk Meydanı’nda sona erdi. Etkinliğe Giresun Lisesi Bisiklet İzcilik Dağcılık Kulübü Derneği, Gençlik ve Spor Bisiklet Takımı, Bulancak Bisiklet Topluluğu, sağlık personelleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut etkinlikte yapığı konuşmada, “Davranışsal bağımlılıklar beraberinde hareketsiz bir yaşam tarzını getirmektedir. Bununla birlikte hem bilgisayar ve telefon başında geçirilen zaman fazlalığı hem de modern yaşamın bize sunduğu imkânların fazlalığı bizleri daha fazla hareketsiz hale getirdi. Artık bir yere gitmek istediğimizde arabalarımız var, yemek yapmak istediğimizde yiyeceklerimizi bahçeden toplamak zorunda değiliz. Çoğu işimizi yapmak için makineler var, hatta eğlenceli vakit geçirmek için bile ekran karşısına oturmamız yetiyor. Davranışsal bağımlılıkla mücadele ve fiziksel aktivitenin arttırılması sadece bireysel değil toplumsal bir sorun olup toplum tabanlı, çok sektörlü, multidisipliner ve kültürel bir yaklaşım gerektirmektedir. Bu yaklaşımların bir sonucu olarak “Sağlık İçin Hareket Et Günü” etkinlikleri kapsamında bugün yapmış olduğumuz “Bisiklet Turu Etkinliği”nde gündelik hayatımıza fiziksel aktiviteyi entegre etmeyi amaçlamaktayız” dedi.

Açılan stantlarda ise teknoloji bağımlılığı, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konularında broşürler dağıtıldı ve yüz yüze bilgilendirmeler yapıldı. Etkinliğin “Bağımlı Olma Özgür Ol, Hareketsiz Kalma Sağlıklı Kal, Hareket Et Genç Kal” sloganları eşliğinde gökyüzüne balonlar bırakıldı.