Program AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Akabinde İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş  Teşkilatın El Kitabı, Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci Reformcu AK Belediyecilik, Serdar Tuncer Motivasyon, Geçmiş Dönem Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ AK Parti Demokrasi Yolculuğu ve Lider, Samsun Milletvelili Çiğdem Karaaslan Sessiz Devrimler Çağı, Dr. Murat Yılmaz Sağlık-Sosyal Politikalar konulu eğitim programıyla Giresun AK Parti teşkilatına eğitim programı verdiler.

AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, Gümrük Müdürlüğü binasındaki konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, "Teşkilat Akademisi" çalışmasının son derece yararlı olduğunu söyledi.

Siyasetin derinlik ve kalite kazanması açısından her partinin geniş ölçüde bu çalışmaları yapmasını faydalı bulacağını belirten Akdağ, "Biz AK Parti olarak bir gelenek şeklinde bunu yürütüyoruz. Bu çalışmalar daha önce siyaset akademisi adı altında yapılırdı, bugün de teşkilat akademisi adı altında yapılıyor. Teşkilatlarımız 2023 seçimine giderken bir kere daha heyecan tazelemiş oluyor, bir kere daha ortak bir akıl ve dil oluşturuyoruz. Bu açıdan son derece yararlı." dedi.

Akdağ, söz konusu çalışmayı aynı zamanda siyasetin pozitif lisanla yapılması, kutuplaşma aracı olmaktan çıkıp millete hizmet aracı olarak yarış mekanizmasına dönüşmesi açısından son derece önemli bulduğunu vurgulayarak, Teşkilat Akademisi çalışmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Bir gazetecinin erken seçime yönelik sorusu üzerine Akdağ, Türkiye'de şu anda iktidarı motive eden bir muhalefetin olmadığını belirterek, "Çok parçalı bir yapı var, biliyorsunuz, kendi aralarında bir fikir birlikleri de yok. Kafalarına bir tek şeyi koymuşlar, Recep Tayyip Erdoğan nasıl gider, Cumhur İttifakı nasıl alt edilir." diye konuştu.