Giresun Valiliğinde, Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi (2.OSB) yönetimi ile yatırımcı firma Barco Tekstil San. Tic. A.Ş.  arasında yer tahsisi protokolü gerçekleştirildi.

İmza töreniyle ilgili değerlendirmede bulunan Vali Ünlü; “İlimiz genelinde, Organize Sanayi Bölgelerimiz aracılığıyla, İlimiz ve Ülke ekonomisine katkı sağlayacak, ilimiz ve ülkemiz ihracatına ivme kazandıracak yatırımlara ve yatırımcılara gerekli kolaylıkları sağlayarak, istihdama ve üretime yönelik katkısı olacak firmalara her zaman kapımızı açarak, ince eleyip sık dokuyarak, yatırım ve istihdam büyüklüğü olan firmalara yer tahsisi sağlamaya devam ediyoruz. Bugün de imzaladığımız protokol ile ilimiz ekonomisine ve ülkemizin ihracatına katkı sunacak bir yatırımcımız ile yer tahsis protokolü imzaladık. Ülkemize, İlimize ve yatırımcılarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Giresun 2.OSB’de yatırımcı firma Barco Tekstil San. Tic. A.Ş. ‘ye tahsis edilen 6 Bin 300 metrekare alanda firma tarafından yaklaşık 40 Milyon TL yatırım gerçekleştirileceğini, gerçekleştirilecek bu yatırım sonrasında en az 350 kişinin istihdam edileceğini belirten Barco Tekstil San. Tic. A.Ş.  Yönetim Kurul Başkanı Fahrettin Akaydın, firmalarının Muş ve İstanbul illerinde toplamda Bin 500 kişilik mevcut istihdam sağladığı tamamı ihracata yönelik tesislerinin bulunduğunu belirti.