Kara açıklamasında ;”Bugünden tezi yok. Aşı,Maske ve mesafe başta olmak üzere gerekli tedbirlerin alınması adına yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara açıklamasının devamında ;”2019 yılının sonlarına doğru dünyamız yeni bir salgın hastalık vakası ile karşı karşıya kaldı.Bu salgın ve ölümcül hastalık sadece dört ay gibi kısa bir sürede 200’ün üzerinde ülke ve bölgede yayılarak milyonlarca insanı etkisi altına aldı.Virüsün bulaşıcı olması hızlı yayılması ve ölümcül olması küresel zorlukları beraberinde getirmiş ve bunun sonucunda bir çok ülke kilitlenmeye girmiştir.Kilitlenmeler genelde evde kalmayı ,işletmeleri kapatmayı ve başkaları ile fiziksel temastan kaçınmayı zorunlu kılmıştı.Bu salgın hastalık hastaneye yatış gibi fiziksel yada finansal güvensizliğin yanı sıra korku ve yalnızlık gibi psikolojik etkileride beraberinde getirmişti.Bu süreçte alınan tedbirlerle nefes almaya çalışan vatandaşlarımız canlarından ve mallarından olmuş , toplumun bütün kesimleri tüm dünyada çok olumsuz etkilenmiş , ağır bedeller ödemiş ve sonuçta tedbirler kademeli olarak belli sürelere yayılarak kaldırılmış;ancak ülkede en fazla mağduriyet esnaf ve sanatkarlarda yaşanmıştır.Bu büyük mağduriyetlere rağmen yasakların kalkması ile nefes alan toplumda her şeye rağmen büyük bir sevinç hakim olmuş,insanlar süreç içinde eski yaşantılarına dönmeye başlamışlar iken enfeksiyonların sınırlara saygı göstermediği dünya da bu tür enfeksiyonların kontrolünün uluslararası iş birliği ve koardinasyonu gerektirdiği,zorunluğu ortaya çıkmıştır.

Şu anda yeni bir koranavirüs salgını ülkemiz dahil bir çok ülkede ortaya çıkması ile insanların ciddi bir küresel halk sağlığı ve ekonomik kriz tehdidi ile karşı karşıya kalınacağı görülmektedir.

Ülkemiz de Haziran ayı ortalarından itibaren vaka sayılarında önemli artış olduğu  ifade edilmekte uzmanlar vakaların yaz  boyunca yüksek bir plato yaparak devam edebileceği ve asıl vaka artışlarının olası yeni varyantlarında ortaya çıkışı ile sonbahar ve kış aylarında yaşanabileceği öngörüsünde bulunuyorlar.

Bütün bunlardan yola çıkarsak önümüzdeki haftalarda Türkiye de altıncı dalganın tepe noktasına doğru yükseleceği tahmin edilmekte olup bu arada hükümetimize en fazla bedel ödeyen esnaf ve sanatkarlar teşkilatları olarak en seri şekilde tedbir alınması çağrısı yapıyoruz. Covid 19 sürecinde ayakta kalabilmek için hayatını ortaya koyan Ahi Ocakları gerekli tedbirlerin geç alınması halinde tamamen ortadan kalkacak ve esnaf teşkilatları olarak telafisi mümkün olmayan sonuçlarla karşı karşıya kalacağız.

Bugünden tezi yok.. Aşı,Maske ve mesafe başta olmak üzere gerekli tedbirlerin alınması adına yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.