Giresun’da vatandaşların yüzde 87 oranında katılım gösterdiği seçimlerde AK Parti 127 bin 948 oy ile yüzde 43’lük başarı yakalarken, 61 bin 155 oy oranıyla CHP yüzde 21, MHP 46 bin 634 oy oranıyla yüzde 16, İYİ Parti 38 bin 595 oy ile oyların yüzde 13’ünü aldı.

“Giresun 13.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olsun dedi”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’üncü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Giresun 183 bin 468 oy vererek yüzde 61,08 oy oranıyla büyük farkla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ardından 98 bin 873 oy ile yüzde 32,91’le Kemal Kılıçdaroğlu ve 16 bin 419 oy ile yüzde 5,47’lik oranla Sinan Oğan takip ederken, adaylıktan çekildiğini belirten Muharrem İnce ise bin 643 oy ile yüzde 0,54 oranın sahibi oldu.

“AK Parti’de Erener, İYİ Parti’de Yüksel hayal kırıklığı yaşattı”

Görele Belediye Başkanı iken istifa eden ve AK Parti’den 3.sıra milletvekili adayı olan Tolga Erener’in milletvekili seçilememesi parti kanadından büyük hayal kırıklığına yol açtı, seçim çalışmalarında büyük emek harcayan Erener’in partililer nezdinde de sıralamaya girememesi büyük hayal kırıklığına yol açtı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel’in de milletvekili listesinde yer alamaması parti cenahında büyük hayal kırıklığı oldu.

“Giresun’un ilk kadın milletvekili Elvan Işık Gezmiş oldu”

Giresun’da CHP'de  Elvan Işık Gezmiş, İYİ Parti'de  Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, Emek ve Özgürlük İttifakı’nda Türkiye İşçi Partisi'nde Nihal Memiş Dizdar, Sosyalist Güç Birliği İttifakı’ndan Sol Parti'de Ömür Mutlu,   Halkın Kurtuluş Partisi 'nde Nazife Erdemci ile birlikte 5 kadın vekil adayı birinci sıradan aday gösterilirken zaferi göğüsleyen kişi eski belediye başkanlarından Mehmet Işık’ın kızı Elvan Işık Gezmiş oldu. Gezmiş Giresun tarihinde TBMM’de Giresun’u temsil edecek ilk kadın milletvekili oldu.