Törende, ADD' nin  Kurucu Başkanı Prof.Dr. Muammer Aksoy anıldı ve 2023 bağlamında  "Yılın Atatürkçüleri"  Ödülleri de takdim edildi. Ankara' daki törene; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ADD Genel Başkanı Dr. Hüsnü Bozkurt, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, AYM eski Başkanı Yekta Güngör Özden, İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker, ADD Genel Saymanı Basri Gürsoy ve GYK üyeleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan ADD Genel Başkanı Başkanı Hüsnü Bozkurt, Türkiyemiz için, Cumhuriyetimiz  için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız.Ölümden öte yol yok" dedi.

Bozkurt, şunları kaydetti:" Kemalizm dediğimiz şey  kuru kuru bir ideoloji değildir. 21. yüzyılda halâ yaşayan, 20. yüzyıldan kalan tek ideoloji Kemalizmdir ve  bugüne kadar eseriyle de yaşamayı sürdüren tek ideolojidir. Nedir Kemalist olmak? Anti-emperyalist, tam bağımsızlıkçı, cumhuriyetçi, laik, milliyetçi, halkçı, devrimci, devletçi olmaktır. Bunların herhangi birini yok sayamayız. Hepsinin tutkalı laikliktir.Laik olmayan bir toplumda ne insanın ne toplumun ne kadının ne çocuğun hakları asla güvencede değildir.TBMM'nin belli bir çoğunluğunun eliyle Anayasa'nın yok sayıldığı bir devletin ne hukuk devleti olduğundan söz etmek  mümkündür, ne de o devlette hiçbir yurttaşın can ve mal güvenliğini koruduğunu söylemek mümkündür. Görev bizimdir.Bu derneğin kurucusu   iki kahpe kurşunla katledilen Muammer Aksoy'dur. Bugün onu anıyoruz.Şu bilinsin ki bu yoldan asla dönmeyeceğiz. Laik Cumhuriyeti, Ata'mızdan aldığımız gibi mutlaka çocuklarımıza teslim edeceğiz."

Törenin ardından  bir değerlendirme yapan ADD Genel Saymanı Basri Gürsoy, “Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. Bundan tam 34 yıl önce Kurucu Genel Başkanımız Muammer Aksoy’u katlettikleri bir günde onun adını ve fikirlerini yaşatmak için buradayız.Çok uzun zamandır üzerinde uğraştığımız projemiz Prof. Dr. Muammer Aksoy Yerleşkesi ve Cem Eren Kültür Merkezi’ni açmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Burası atıl durumda bir bina iken değerli bağışçılarımız Sayın Ahmet Eren ve Cem Eren’in destekleriyle bugün bir kültür merkezi olarak ülkemize kazandırdık. Emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Törende ayrıca  2023 Yılı Yılın Atatürkçüsü Ödülleri takdim edildi. Eğitim - Bilim alanında Dr. Orhan Çekiç’e, Kültür - Sanat alanında Rutkay Aziz’e, Spor alanında A Milli Kadın Voleybol Takımı’na ve Basın alanında Fatih Ertürk’e yılın Atatürkçüsü ödülleri takdim edildi.(Haber Merkezi)