Törende bir konuşma yapan Başkan Köse mesajında: “Engelli bireylerin haklarına ve yaşamlarına dikkat çekmek, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Engelliler Haftası’nı bir kez daha coşkuyla karşılıyoruz. Şehrimizde ve ülkemizde yaşayan engelli bireylerin yaşam standartlarını yükseltmek ve toplumsal hayata tam katılımlarını sağlamak, hepimizin sorumluluğundadır. Bizler, belediye olarak bu sorumluluğun bilincindeyiz ve engelli dostu çalışmalarımızı her geçen gün daha da artırarak engelsiz çeşitli projeler geliştireceğiz “ dedi.

Köse konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi ;”Şehrimizde ve ülkemizde yaşayan engelli bireylerin yaşam standartlarını yükseltmek ve toplumsal hayata tam katılımlarını sağlamak, hepimizin sorumluluğundadır. Bizler, belediye olarak bu sorumluluğun bilincindeyiz ve engelli dostu çalışmalarımızı her geçen gün daha da artırarak engelsiz çeşitli projeler geliştireceğiz.

Ancak unutmamalıyız ki, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak sadece belediyenin veya devletin görevi değil, hepimizin sorumluluğudur. Tüm vatandaşlarımızı engelli bireylerimize karşı daha duyarlı olmaya, ihtiyaçlarına anlayışla yaklaşmaya ve dayanışma içinde olmaya davet ediyorum. En büyük engel sevgisizliktir.Engelli bireylerimizin yaşamlarına katkıda bulunmak adına çaba gösteren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, engelli kardeşlerimizin Engelliler Haftası’nı kutluyorum”(Giresun Belediyesi)