Giresunspor Kulüp Başkanı Nahid Yamak ile birlikte pazartesi günü basının karşısına geçen Mehmet Birinci, takımın durumuyla ilgili gelen soruları yanıtladı.

Birinci, eldeki oyunculardan en iyi performansı alabilmek için çok çalıştıklarını kaydederek,  “Ben bir çalıştırıcıyım yaratıcı değilim. Elimizdeki oyunculardan en iyi performansı almak için uğraşıyoruz. Sizin de bildiğiniz gibi 35 oyuncumuzun 15 tanesi kendi çocuğumuz alt yapımızdan gelme çocuklar. Kapasitelerini olabildiğince fazla zorluyoruz ve onlarda bu kapasitenin çok üzerinde oynuyorlar” dedi.

Giresunspor’un ligde kalıp kalamayacağına dair bir kehanette bulunamayacağını söyleyen Birinci, “Giresunspor’un eldeki durumu itibari ile bir tane bile kayıp oyuncuya tahammülümüz olmuyor. Erol Can'ın yaşadığı çok üzücü bir sakatlık var bu bizin adımıza kötü ve zor bir durum Takımımız da yaş ortalamamız 20.5 çok genç bir kadro ile mücadele ediyoruz. Ama buna rağmen çocuklar ellerinden geleni yapıyorlar” ifadesini kullandı.

Konuşmasına “Benden önceki dönemle ilgili çok fazla yorum yapamıyorum ancak daha öncede söylediğim gibi buradan Mustafa hocaya teşekkürlerimi bir kez daha iletiyorum”diyerek şöyle devam etti “Fizik konusunda çok iyi bir takım bırakmış. Oynadığımız karşılaşmalara baktığımız da bireysel hatalar yüzden kötü sonuçlar aldık. Küme de kalır ya da kalmayız şuan için bir şey söylemek çok erken ancak şunu belirtmek istiyorum düşsek de kalsak da buradayım.”