31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Bulancak’ın dönüşümünün baş mimarı Belediye Başkanı Recep Yakar’ın 3.kez aday olup olmayacağı muamması son bulmuş gibi görünüyor. Başkan Yakar’ın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım tüm çevreler tarafından AK Parti’nin adayının yeniden kendisi olduğunun netleştiğini düşündürdü.

30 Mart 2014 seçimlerinde Bulancak Belediye Başkanı olduktan sonra 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de güven tazeleyen Recep Yakar, geçen süre zarfında Bulancak’a adeta sınıf atlattı.

Yeni hizmet binası ve belediye meydanı projesiyle Bulancak’ın yarınlarına imza atan adam olarak kalacak olan Recep Yakar döneminde, Doğu Karadeniz’in en uzun millet bahçesi Bulancak’a kazandırıldı. Cadde ve sokaklar küptaşlarla rengarenk ve temiz bir görüntüye kavuşurken, ışıklandırmalarla da güzellikler gece gündüz görünür bir hal aldı. Yine Karadeniz’in en uzun yürüyüş ve bisiklet yolunu da dönemlerinde hayata geçiren Başkan Yakar, galericiler sitesi projesiyle de şehir içi keşmekeşinin bir nebze olsun önüne geçti. İlçenin birçok bölgesinde sıcak asfalt seferberlikleriyle ilçe vatandaşının konforlu ulaşıma erişmesine vesile olan 2017 yılında faaliyetine başlayan o dönem Giresun’un ilk ve tek biyolojik su arıtma tesisinin de baş mimarıydı.