Giresunspor Kulüp Basın Sözcüsü Emrullah Ekiz, Giresunspor’un TFF tarafından 3 puanının silinmesi olayıyla ilgili açıklama yaptı.

Ekiz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, taraftara seslenerek, TFF Kulüp Lisans Kurulu’nun, 30.11.2023 tarihinde  aldığı 2023/2 numaralı karar ile Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı uyarınca Giresunspor’a 3 puan silme cezası vererek ulusal kulüp lisansı başvurusunu reddettiğini söyleyerek, “Söz konusu ceza kararı öncesinde ve ulusal kulüp lisansı başvurumuzun değerlendirilmesi sürecinde anılan talimatın gereklerinin yerine getirilebilmesi amacıyla kulübümüzden 31.12.2022 tarihinden önceki dönemlere yönelik olarak alacaklı futbolcu veya kulüp toplam 55 ayrı alacaklı ile görüşülmüş, bu görüşmeler neticesinde, 42 oyuncudan alacaklarının ödenmemesine rağmen ulusal kulüp lisansı alabilmemize yönelik  muvafakatname alınabilmiş ancak 12 oyuncu ve bir futbol kulübünden tüm çabalarımıza rağmen gerekli muvafakatnameler alınamamıştır. Bu eksikliklerin yanında kulübümüz geçmiş döneme ait olan ve toplamı 98 milyon TL olan vergi ve SGK borçlarına yönelik yükümlülüklerini de yerine getirememiştir. Bu nedenlerle de talimatın aradığı koşullar yerine getirilemediğinden ulusal kulüp lisansı başvurumuz reddedilmiş ve kulübümüze 3 puan silme cezası verilmiştir” ifadesini kullandı.

Giresunspor’ungeçmiş dönemlere yönelik alacaklı olan tüm oyuncu ve kulüplere olan borçların yapılandırılmak suretiyle ödenmesine yönelik görüşmelerin yoğun şekilde devam ettiğini belirten Ekiz, “Bu kapsamda özellikle yabancı para cinsinden alacaklı olan alacaklılarla yapılan görüşmelerde belirli ölçüde ilerlemeler de sağlanmıştır. Bu çerçevede söz konusu görüşmelerimizin devam ettiğini ve bu görüşmelerin neticelendirilmesi için belli bir süreye ihtiyacımız olduğunu, tarafımıza ek süre verilmesini ceza kararı öncesinde TFF’ye iletmiş olmamıza rağmen bu talebimiz kabul görmemiştir.Taraftarlarımızın bilgilerine saygı ile sunarız” diyerek açıklamasını sonlandırdı.