Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okulu I. ve II. Kademe,  Güzelyalı İlkokulu ile  Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri tarafından koro çalışmaları ve Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri tarafından  halk oyunları ve drama gösterisinin sergilenmesinin ardından “Özel Kalpler”  resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Etkinlikte, günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapan Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü İnci Akçay; “Bu özel gün, engelli bireylerin haklarına saygı göstermeyi, toplumda farkındalık oluşturmayı ve esasen engellilik konusundaki engelleri yıkmayı amaçlar. Bugünün engellilerin hayatın her aşamasına tam ve etkili katılımını sağlamak için toplum olarak sorumluluklarımızı hatırlamak ve bu hakların korunmasını desteklemek için çok önemli bir fırsat sunmaktadır. Toplum olarak engellilik konusundaki bilinçlendirmeyi arttırmalı, erişilebilirlik standartlarını iyileştirmeli ve özel gereksinimle bireyleri destekleyen politikaları güçlendirmeliyiz. Hep birlikte onların yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumumuzu daha kapsayıcı hale getirmek için çaba göstermeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Programa Bulancak Kaymakamı Ünal Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Us, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Ersin Erkut, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tozlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri İsmail Babür ve Murat Yavuz, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Türkmen, okul ve kurum idarecileri, STK temsilcileri, Bulancak Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ve aileleri katılım sağladı.