Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlenecek turnuvaya katılacak takımların belirleneceği eleme gruplarının 5. haftasında 23 karşılaşma oynanacak.

D Grubu'nda yer alan Türkiye, 8 Eylül Cuma günü saat 21.45'te Ermenistan'ı konuk edecek.

Merih ve Salih, A Milli Takım'ın Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmandan önce basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Ermenistan maçını değerlendiren Merih Demiral ;”Bizim için çok önemli bir maç. Eskişehir'de taraftarımızın önünde oynayacağız. O da bizim için ayrı bir şans. Eskişehir'de her zaman çok güzel bir atmosfer oluyor. Bunu da en iyi şekilde değerlendireceğiz. Üç puanı almak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Kamp ortamı gayet güzel geçiyor. En iyi şekilde antrenmanlarımızı da yapıyoruz. İnşallah en iyi sonuçları alarak ayrılırız. Hem Galler hem de Letonya galibiyetiyle çok iyi bir uyum sağladık. Önümüzdeki maçları da kazanmak istiyoruz. Hem Ermenistan hem de Japonya ile yapacağımız hazırlık maçını kazarak iyi bir ivme yakalayacağımızı düşünüyorum. İnşallah güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum” dedi.

Milli futbolcu Salih Uçan da A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı tebrik ederek sözlerine başladı.

Ermenistan ile deplasmanda zorlu bir maç oynadıklarını hatırlatan Salih, "Sert ve mücadeleci bir maç geçti ama kazanmayı bildik. Şimdi Eskişehir'de taraftarımızın önünde, Eskişehir'in coşkulu taraftarıyla birlikte bu maçı kazanmak istiyoruz. Eskişehir'de oynanan son 2 maçı kazanmıştık. Üçüncü maçı da kazanarak seriyi devam ettirmek istiyoruz. Grupta lideriz. Kolay bir maç olmayacak. Rakibimiz de maçlar başlamadan önce durumları biraz geri gibi gözükse de çıktığı maçlarda gücünü gösterdi. Kolay olmayacak ama biz de lideriz. Bu maçı kazandığımız takdirde de epey yol katedeceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

“A Milli Takım'ın aday kadrosunda değişikliğe gidildi”

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçeli futbolcu Umut Nayir, arka adalesindeki sakatlık nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Umut'un yerine Galatasaraylı Halil Dervişoğlu kadroya dahil edildi. (AA)