Edinilen bilgilere göre, Eynesil İlçesinin bir önceki Kaymakamı Abdulselam Bıçak tarafından projelendirilen yolun geçen Şubat ayının ilk haftasında Kahramanmaraş depremi nedeniyle aksadığı öğrenildi. Mevcut İlçe Kaymakamı Erkut Pamuk, projeyi tekrar hayata geçirerek, mağduriyeti yerinde gördü ve çalışmaların bir an evvel başlaması için İl Özel İdaresi ekiplerine talimat verdi. İl Özel İdaresine ait ağır iş makinası İshaklı Köyü'nde çalışıp işi bitirince, yaklaşık 1 hafta önce yol çalışmasına başlandı ve 40 yıllık çile ve mağduriyet oluşturan yaklaşık 350 metrelik yol çalışması tamamlandı.

Hayallerini gerçekleştirdiği için devlet büyüklerine teşekkür eden Hanife Kuru adlı yaşlı kadın, sevincini toprağa suya anlattığını belirtti.Yaşlı kadın, "Hayallerimize kavuştuk. Her iki kaymakamımıza da çok teşekkür ediyorum. Yaşlıyım ve yürümekte çok zorlanıyorum. İnşallah evimin kapısından araca binip gideceğim yere bu günden sonra gider gelirim" dedi.

Yol sahipleri, ham yolun yapılmasında bir önceki İlçe Kaymakamı Abdulselam Bıçak ve mevcut İlçe Kaymakamı Erkut Pamuk'a çok teşekkür ettiklerini belirterek "Yol sorunumuz hayaldi, gerçek oldu. Yol yapım sürecinde bizi her zaman destekleyen başta ilçe kaymakamlarımız, İl Genel Meclis üyesi Fatih Cansız'a, muhtar Akın Bodur'a, yol çalışmasında özveride bulunan Birol Bodur'a ve tüm yer sahiplerine teşekkür ederiz" dediler.(İHA)