Ana gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla 2’ncisi düzenlenen Giresun’un Yeşil Lezzetleri ve Gastronomi Festivali değerlendirilerek, festivalde emekleri bulunan iş insanları Şevket Alaeddinoğlu, Osman Tuncer, Ergin Kılıçaslan, Selçuk Tavacı, Dursun Aydın, Tuncer Kara, Murat Aksu, Yunis Türk ve Orhan Kılınç’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Etkinlik komitesi adına bir konuşma gerçekleştiren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Kılıçaslan, “Giresun’un tanıtımına katkı sağlamak adına çıkılan bu yolda bizleri yalnız bırakmayan tüm destek kuruluşlarımız ve işletmelerimize minnettarız.” dedi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise turizmin Giresun’un geleceğine önemli katkı sağlayacağına değinerek; “Gastronomi alanında farklı bir perspektif ortaya koyan Giresun’un bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği festivalin devamı önemlidir. Giresun turizmde büyüyebilmesi adına doğası kadar mutfak çeşitliliğinin dünyaya tanıtımı da gerekmektedir. Bu kapsamda etkinlikte emeği bulunanlara sonsuz teşekkürler.” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Türkiye’nin Nükleer Enerji ve Toryum Stratejisi konulu bilgilendirme sunumu gerçekleştiren Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Kara, ülkelerin enerji ihtiyaçları açısından nükleer enerji ve toryumun önemine değindi.