Gün geçtikçe yeni bir işleme imza atan Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ‘Ev Hemodiyalizi’ hizmetinin gerekli altyapı çalışmaları ve bürokrotik işlemlerinin tamamlanarak Nefroloji kliniğinde uygulanmaya başladığını duyurdu.

Konuyla ilgili Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklamada, son dönem böbrek yetmezliği tanısı ile takip edilen vatandaşların haftada 3 gün hastanenin hemodiyaliz ünitesinde hemodiyalize girmekte oldukları vurgulanarak, yeni hizmete sunulan ev hemodiyalizi sayesinde hastaların daha düşük enfeksiyon riski ve daha iyi rehabilite olma olanağıyla hizmetten yararlanabilecekleri belirtildi.

 Açıklamada; “Ev hemodiyalizi, bir diyaliz ünitesine ulaşmak için zahmetli seyahatler gerektirmemesi, daha düşük enfeksiyon riski, daha iyi rehabilite olma ve hasta için daha fazla özgürlük -bağımsızlık sağlaması gibi bir çok avantajı nedeni ile tercih edilen bir renal replasman tedavisi (böbrek yerine koyma) yöntemidir. Ev hemodiyalizi; hastanın gerekli eğitimi tamamladıktan sonra ve hemodiyaliz cihazı ile su sisteminin hastanın evine kurulmasını takiben evde kendi diyalizinin yapabilmesi imkanını sağlamaktadır. Ev hemodiyalizi ilk olarak 1960 yılında Amerika'da uygulanmaya başlamıştır. Son yıllarda ülkemizde de çeşitli merkezlerde uygulanmaktadır. Gerekli altyapı çalışmalarını ve bürokrotik işlemleri tamamlayarak Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ev hemodiyalizi hizmeti başlamış bulunmaktadır. Bu seçkin tedavinin de hastanemizde Nefroloji kliniğinde uygulanmaya başladığını halkımıza ve hastalarımıza duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” ifadelerine yer verildi.