İlkokul  2, 3, 4 ve ortaokul 5’inci sınıflar arasında düzenlenen ve Giresun’dan 39 okulun mücadele ettiği geleneksel çocuk oyunları yarışmaları sonucunda Yağ Satarım Bal Satarım oyununda 19 Eylül İlkokulu birinci, Şehit İsa Yüksel İlkokulu ikinci,  Mendil Kapmaca oyununda Şehit İsa Yüksel İlkokulu birinci, Gedikkaya İlkokulu ikinci,  Tombik oyununda  Çotanak İlkokulu birinci, Gazipaşa İlkokulu ikinci ve Kaleli Yakan Top oyununda Cumhuriyet Ortaokulu birinci,  Çıtlakkale Ortaokulu ikinci oldu. Dereceye giren okullara kupa ve madalyaları, Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ve Merkez İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Hüseyin Tetik tarafından takdim edildi.

Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş ödül töreninde yaptığı konuşmada, oyunlarda neşe ve heyecanla ter döken tüm öğrencileri heves ve gayretlerinden dolayı tebrik ederek, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm yönetici ve öğretmenlerle İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, bu tür faaliyetlerle çocukların geleneksel çocuk oyunlarını oynarken akranlarıyla kaynaşmalarının ve fiziksel aktivitelere daha fazla katılmalarının amaçlandığını dile getirerek, oyunların organizasyonda emeği geçen ve katılan herkese teşekkürlerini iletti.

Etkinlik, Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Merkez İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Hüseyin Tetik ile okul ve kurumlardan yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımlarıyla gerçekleşti.