“2024 Yılı Yatırım Programı” kapsamında teklife sunulan ve uygulanmaya başlanılacak projeler için, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin himayesinde DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ve İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın’ın katılımıyla protokoller imzalandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bu yıl bitkisel üretim alanında 5 proje, hayvancılık alanında da 1 proje olmak üzere yürütülecek olan; “Giresun ilinde Kabuklu Meyve Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi, Giresun İlinde Kapama Meyve Bahçelerinin Yaygınlaştırılması Projesi, Alucra İlçesi Tarımsal Makine Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi, Giresun’da Yetişen  Endemik Bitkilerin Süs Bitkisi Potansiyelinin Belirlenmesi, Sektöre Kazandırılması ve Burley Tütünü Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi,  İnece Eko Turizm Köyü Yöresel Ürün İşleme ve Paketleme Projesi ve Göçer Yetiştiricilerin Yaşam Standartlarının Yükseltilmesi ve Hayvan Refah Düzeyinin Arttırılması Projesi’nin” toplam bütçesinin 22 milyon 825 bin lira olduğu açıklandı.  

Konuyla ilgili Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “2025 yılı Yatırım Programı içinde DOKAP’a bitkisel üretim alanında 7 proje, hayvancılık alanında 7 proje, su ürünleri alanında 3 proje ve ürün işleme alanında 5 proje olmak üzere  toplam 22 proje teklif edilmiş olup, teklif edilen projelerin toplam bütçesi 195 milyon TL’dir. Uygulanacak projelerin üreticilerimize ve ilimize hayırlı olmasını dileriz.” ifadelerine yer verildi.