Hafta sonu oynadığı Kocaelispor karşısında 4-1’lik mağlubiyetle ligin dibine demir atan Giresunspor’da hem sportif hem de ekonomik belirsizlik devam ediyor.

Yeşil-beyazlılarda devre arası tahtanın açılıp açılamayacağı tartışılırken, Başkan Nahit Yamak’In yaptığı açıklama da bu konuda yeterli çabaların gösterilmediği yönünde düşüncelere sebep oldu.

Başkan Yamak, Teknik Direktör Mehmet Birinci’yleyaptığı basın toplantısında kendisi hakkında söylenen “Para alıp kaçacak” lafına ithafen “Bunu yapacak olsam Kadir Seven için yapılan teklifi değerlendirip paramızı alırdık” ifadesini kullandı.

“TAHTAYI TEK BAŞIMIZA AÇAMAYIZ”

Yamak, transfer tahtasının açılıp açılamayacağı konusuna da değinerek “Bu şartlarda transfer tahtasını açamayız. Herkes bunun farkına varsın. Tek başımıza yapacağımız bir şey değil. Bu şehrin dinamiklerinin el vermemesi halinde takımın gidişatının ne olacağı açıktır.”

“KASAYA 134 MİLYON GETİRDİK”

“134 milyon TL kulüp kasasına para getirdik. 57 milyon TL yöneticilerimiz sağladığı gelirler var. TFF performans gelirimiz 53 milyon TL. 23 milyon TL Spor Toto gelirleri var. Bu takımın fesih ve borçlarını ödemeseydik, bu takım sahaya çıkamazdı. Burada 130 milyon TL kaynağı sağladığımız için biz suçlu muyuz? 120 milyon TL tahtaya borç var. Geçmiş futbolculara borçlarımız 61 milyon TL. FIFA borcumuz 14 milyon TL. Vadesi geçmiş futbolcu 9 milyon 200 bin TL. Toplam borç 332 milyon TL. Bunun yaklaşık 100 milyon TL’si vergi ve SGK borcu. Halk Bankasındaki kredi borcumuzu tamamen kapattık. Devre sonu faizlerini de ödedik.”

“TARAFTARLARIMIZA KIRGINIM”

Taraftarın Giresunspor’a yeterli ilgiyi göstermediğinden de yakınan yamak, “Biziem destekten kastımız sadece maddi değil. Manevi olarak da yanımızda olmadılar. Taraftarlarımıza sitem etmek istiyorum. Biletler neredeyse bedava ama 2 bin kişi bile tribüne gelmiyor. Bu takımları bu şehre getiren Giresunspor’un kendisidir. Giresunspor’u sevenler biraz daha fedakarlık göstersinler. Maça gelsinler” ifadesini kullandı.