Denizli’nin Honaz ilçesi Kaymakamlığından Giresun’un Görele İçesi Kaymakamlığına atanan Hamit Genç, ilçeye gelerek yeni görevine başladı. Göreve başlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Kaymakam Genç, ilerleyen günlerde kurum ve kuruluşlarla uyum içinde çalışarak ilçe halkına ve ilçeye faydalı olmaya çalışacağını söyledi.

Evli ve iki çocuk babası olan Kaymakam Hamit Genç,  1984 yılında Trabzon-Çaykara İlçesinde doğdu. Lise öğrenimini Erzincan Anadolu Lisesinde tamamladı. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

2,5 yıl bir kamu bankasında görev yaptıktan sonra Nisan 2011’de Erzurum Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. İki aylık il stajından sonra Sakarya’da Teftiş Stajını, Yalova-Armutlu ve Karabük-Safranbolu’da Kaymakam Refikliği stajını tamamladı. Niğde-Çiftlik ve Erzurum-Palandöken ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.Bir yıl süreyle; İngilizce öğrenmek, bilgi edinmek ve uygulamaları yerinde görmek amacıyla Amerika Birleşik Devletlerinde (Virginia) bulundu. 100. Dönem Kaymakamlık kursunu dönem üçüncüsü olarak tamamlayarak tercihen Giresun-Piraziz İlçesine atanan Kaymakam Hamit Genç, burada iki yıl görev yaptıktan sonra Erzurum-Pazaryolu ilçesine atandı. 07/08/2019 tarih ve 2019/268 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle de Van'ın Gevaş ilçesine atandı. Buradan Denizli'nin Honaz ilçesine atanan Genç, son olarak Giresun’un Görele İlçesine atandı.