Fındıkta tahmini rekolte ve fiyat tartışmalarına Giresun Ticaret Borsasın Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük’te katıldı.

Tahminlerde farklılıkların olmasının doğal olduğunu ifaade eden Bölük, “herkes kendi tahminin doğru olduğunu savunmaktadır. Ancak gerçek rekolte harmandan fındıklar kaldırılıp çuvala konulduğunda ortaya çıkacaktır”dedi.

Fiyat konusunu da değinen GTB Başkanı Bölük, “bugün piyasada var olan fındığın işlem gören fiyatı vardır. Ancak gelecek yeni sezon mahsulü fındık için TMO’nun müdahale fiyatı beklenmektedir. Bu fiyatın gecikmeden açıklanması gerekir. Üretici ürününü satabileceği fiyatı ; sanayici ihracatçı alıp satacağı ürüne ne kadar bir müdahele fiyatı olacaktır bilmek istemektedir. İlk defa geçtiğimiz yıl, TMO’nun müdahale fiyatı bu tarihlerde açıklanmış bu da herkesi mutlu etmiştir. Bu yıl da aynı hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz. Çünkü gecikme devam ettikçe, fındık piyasasındaki tartışmalar son bulmayacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Bölük, üreticinin fındıktan para kazanmasıyla bahçelere daha iyi bakıldığı için  verimin ve döviz gelirinin de  arttığını kaydetti.