Bulancak’ın dönüşümünde büyük pay sahibi olan ve son 5 yıldır Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Emrullah Guguk, yaptığı açıklamada ;”Dün olduğu gibi bugün de milletimizin kararını saygıyla karşılıyor ve son derece kıymetli buluyorum. Bize düşen de milletimizin hakemliğinin gereğini yerine getirmektir.Seçim atmosferinin etkisiyle gerek rakiplerimiz gerek vatandaşlarımızdan Bilerek olmasa da istem dışı kırdıklarımız üzdüklerimiz varsa onlardan helallik diliyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Bulancak Belediye Başkan adayı Emrullah Guguk açıklamasının devamında ;”Yürütmüş olduğum belediye başkan yardımcılığı görevinin ardından kıymetli hemşehrilerimizin desteği ,değerli teşkilat büyüklerimizin onayı ,sayın Cumhurbaşkanımızın da tensipleri ile şirin ilçemiz Bulancak'a Ak Partimizden Belediye Başkan adayı olarak gösterildik.Seçim süreci içerisinde kırmadan dökmeden yormadan yorulmadan tüm hemşehrilerimize ulaşmaya dert ve sıkıntılarını dinlemeye kısıtlı sürede uğraş verdik.

Sahada görev sürem içerisinde ne kadar gönüle dokunduğumuzu şahsımla ilgili memnuniyet ifadelerini sıkça duyduğum halde Emekli maaşlarının yetersizliği ve genel fiyat enflasyonu ile ilgili serzenişlerle de çok sık karşılaştım.Bu bir tepki oyunun olacağının ayak sesleriydi ve öyle de oldu.Resmî olmayan sonuçlara göre Halkımız seçimlerde tercihiniChp adayından yana kullanmıştır..Seçimi kazanan Necmi Sıbıç başkanı tebrik ediyorum. Ancak Belediye meclis üyeliğinde Chp meclis üyelerinden daha fazla oy almamız nedeniyle Ak Parti olarak 9 meclis üyesi ,CHP 6 meclis üyesi kazanmıştır.Bu durum halkımızın meclis çoğunluğunu bize vererek icraatları denetleme görevini Ak Partimize yüklemiştir.Şahsen ben de edindiğim tecrübeler ışığında bir vatandaş olarak kendisinin icraatlarının takipçisi olacağım.Dün olduğu gibi bugün de milletimizin kararını saygıyla karşılıyor ve son derece kıymetli buluyorum. Bize düşen de milletimizin hakemliğinin gereğini yerine getirmektir. Seçim atmosferinin etkisiyle gerek rakiplerimiz gerek vatandaşlarımızdan Bilerek olmasa da istem dışı kırdıklarımız üzdüklerimiz varsa onlardan helallik diliyorum.

Bu süreç içerisinde farkettiğimiz eksiklerimizi düzeltmek, kusurlarımızdan ders almak birey olarak ta parti olarak boyun borcumuzdur. Yarın itibariyle ünvanlarımız ne olursa olsun partimizle beraber olmaya ve aynı istikamette yürümeye devam edeceğiz.Bütün bu süreçte desteklerini emeklerini ve hatta umut ve dualarını bizden esirgemeyen Cumhur ittifakı mensuplarımıza, belediyedeki çalışma arkadaşlarıma, aileme ve kıymetli bulancaklı hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.İlçe ve ülke olarak temennim odur ki yolumuz aydınlık yarınlarımız huzurla dolsun. Devletimiz daima güçlü milletimiz her zaman huzurlu ve mutlu olsun.Tüm hemşehrilerimize sevgi,saygı ve muhabbetlerimi iletiyorum.Bu bir son değil ,yeni bir başlangıçtır.Durmak yok ,yola devam” ifadelerini kullandı.