Orman Genel Müdürlüğü Müfettişi Mustafa Özkaya başkanlığındaki bir heyet, Vali Serdengeçti'yi makamında ziyaret ederek vakfın amacı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 Heyet Başkanı Özkaya ve üyeler, Vali Serdengeçti'ye, vakfın resmi senedinde de belirtilen amaçları doğrultusunda gönüllülük esasıyla kurulduğunu ve Harşit Savunması'nın tarihi önemini vurgulayarak vakfın faaliyet konularını detaylı bir şekilde açıkladılar.

Vali Serdengeçti, Harşit Savunması Vakfı'nın bölgenin kültür, tarih, sanat, eğitim ve ekonomisiyle ilgili önemli çalışmalara imza atacak bir misyon taşıdığını belirterek, "Vakfın 1. Dünya Savaşı'ndan kalma savunma hatları ve bu döneme ait kültürel mirası koruma amacıyla ortaya koyduğu çaba takdire değer. Bölgesel kalkınma, kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına gerçekleştirecekleri projelerle bölgeye önemli katkılarda bulunacaklarına inanıyorum." dedi.

Görüşmede ayrıca, Harşit Savunması Vakfı'nın yerel ve ulusal düzeydeki iş birlikleri, eğitim faaliyetleri, kültürel etkinlikleri, yayınları ve diğer projeleri hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Harşit Savunması Vakfı Heyeti Başkanı Özkaya yaptığı açıklamada, "Vakfımızın temel amacı, Kafkas cephesinin en önemli savunma hattı olan Harşit Savunması'nın tarihi, kültürel ve askeri önemini vurgulamak, bölgede yaşayan insanların geçmişleriyle daha yakından tanışmalarına aracı olmaktır. Bu doğrultuda yapacağımız etkinliklerle tarihimize ışık tutacak, gençlerimize kültürel ve milli değerlerimizi aşılamaya çalışacağız. Bugün buraya Sayın Valimizi çalışmalarımız hakkında bilgilendirmek ve desteklerini alarak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Serdengeçti de vakfın faaliyetlerine destek olma ve iş birliği imkanları konusunda her zaman işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Ziyarete; Eski Orman Genel Müdür Yardımcısı ve eski Giresun Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Doğankent Belediye Başkanı Rüşan Özden, Orman Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Ethem, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Tekin, önceki dönem Yavuzkemal Belediye Başkanı Abdullah Öner, Esnaf Odası Başkanı Ali Kara,  İş İnsanı Fatih Meşe ve Öz Orman-İş Sendikası Bölge Şube Başkanı Muhittin Çelebi yer aldı.(Giresun Valiliği)