TFF 1. Ligde 32. Hafta maçlarına bu akşam çıkılacak. Ligde Giresunspor 63 puan ile lider, Adana Demirspor ve Samsunspor ise 61 puana sahip. Giresunspor kalan üç maçında yedi puan alması halinde ne Samsunspor’un ne de Adana Demirspor’un maçlarını skorlarına bakmayacak ve doğrudan Süper Lige yükselecek. Son 270 dakika öncesinde ibre Giresunspor ve Adana Demirspor’dan yana.

AVERAJLAR NASIL

Giresunspor, Samsunspor’a karşı ikili averajda üstünlük sağladı. Giresun’daki golsüz maçın rövanşında Çotanaklar, 2-0 galip gelmeyi başarmıştı.

Çotanaklar, Adana Demirspor’a karşı ilk maçı 2-0 kazanmasına rağmen rövanşta 3-0 mağlup olduğundan ikilide üstünlüğü rakibine kaptırdı.

ADANA’NIN AVEREJI GÜZEL

Adana Demirspor’un hem Samsunspor’a hem de Giresunspor’a karşı üstünlüğü bulunuyor. Samsunspor’dan iki maçta dört puan alan Mavi Şimşekler Giresunspor karşısında ise 3 puan alabildi ancak bir gol üstünlükle ikili averajın sahibi oldu.

YA PUAN EŞİTLİĞİ OLURSA

Üç takım sezonu aynı puanla tamamlarsa, Samsunspor ilk ikiden çıkamayacak takım olacak. Olası bir puan eşitliğinde üçlü averaj sistemi devreye girecek. Bu durumda takımların kendi aralarında oynadığı maçların sonuçlarına göre puan cetveli yapılacak. Bu sıralamada Adana Demirspor ve Giresunspor yedi puana, Yılport Samsunspor ise iki puana sahip.