Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum kliniği, kadın sağlığına yönelik yenilikçi yaklaşımlarla ön plana çıkıyor. Riskli gebelik takibi, jinekolojik hasta muayeneleri ve çeşitli jinekolojik ameliyatların yanı sıra, hastanede daha önce gerçekleştirilmemiş özellikli ameliyatlar da başarıyla gerçekleştirilmektedir.

2023 yılında hastanede gerçekleştirilen ilk defa yapılan ameliyatlar arasında laparoskopik myomektomi (kapalı miyom ameliyatı), TVT (idrar kaçırma ameliyatı), laparoskopik sakrokolpopeksi ve laparoskopik lateral süspansiyon (kapalı yöntemle rahim sarkması ameliyatı), laparoskopik sakroservikopeksi (kapalı rahim koruyucu rahim sarkması ameliyatı) gibi çeşitli işlemler bulunmaktadır. Ayrıca, Op. Dr. Mesut ALÇI tarafından gerçekleştirilen çeşitli vajinal ameliyatlar da hastanede başarıyla uygulanmaktadır.

Hastanenin gelişen teknolojik yenilikleri takip eden hekimleri sayesinde hastalar, daha hızlı iyileşme süreci yaşamakta, daha az ağrı çekmekte ve günlük hayatlarına daha hızlı dönebilmektedir.