Dereli’de ki sel felaketinin ardından fatura Giresun’daki yöneticilere kesildi. Tirebolu-Doğankent yolunda çöken menfezle ilgili daha önce verilen dilekçelerin öncelik ve ödenekler kapsamına alınmaması sonucu 5 askerimiz şehit olurken, kaybolan bir iş makinesi operatörü ise halen aranıyor. Giresun kamuoyunun cevabını merakla beklediği soru ise Karayolları 10’uncu Bölge Müdürlüğü’nün defalarca uyarılmasına rağmen önlem almayan müdürlüğün hiç mi kusurunun olmadığı ?

ÖDENEKLER, ÖNCELİKLER VE TALEPLER NİSPETİNDE DEĞERLENDİRİLEMEDİ

22 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketinin ardından çalışmalara katılmak üzere olay yerine intikal eden jandarma aracı ve bölgede çalışma yapan bir iş makinesi Tirebolu-Doğankent yolunun 12’nci kilometresinde çöken menfez sonucu sel sularına kapılmıştı. Jandarma aracının içerisinde bulunan 5 askerin şehit olduğu iş makinesi operatörünün ise halen arandığı bölgede daha önce tehlikeye defalarca dilekçe verilerek dikkat çekilmesine rağmen Karayolları 10’uncu Bölge Müdürlüğü’nün ödenekler, öncelikler ve talepler nispetinde değerlendirileceği cevabına karşılık herhangi bir soruşturma açılmamış olması akıllara soru işaretleri getiriyor.

Sel felaketinin ardından bölgeye gelen Bakanların incelemelerinin ardından birçok değişiklik yaşandı.Dereli Kaymakamı,Giresun Afet Müdür ve Özel İdare genel sekreteri görevden alındı ancak tehlikeye duyarsız kalan Karayolları ile ilgili herhangi bir işlem yapılmaması bölge halkının tepkisini çekiyor.

Bölgede yaşayan Ahmet Karadeniz’in 14.02.2020 tarihinde Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’ne yazdığı dilekçede bölgeden alınan çakıl ve kumun zamanla bölgede büyük bir heyelan oluşturacağına dikkat çektiği ve geçmiş yıllardan örnekler vererek bir felaket yaşanabileceğini ve bunun dikkate alınmasını gerektiğini belirttiği dilekçeye cevap olarak Karayolları’ndan gelen cevap dilekçesinde ise durumun ödenekler, öncelikler ve talepler nispetinde değerlendirileceği söylenmişti.