Vatandaşlar denetimlerin devlet eliyle tekrar sıkılaştırmasını,cezai yaptırımların yeniden getirilmesini gerekliliğini belirtirken,esnaf artan vakaların ardından yeniden bir kapanmanın geleceği korkusunu yaşıyor. Aylarca kepenk indirmek zorunda kalan esnaflar yürürlükte olan tedbirlerin denetimlerinin sıkılaştırılmasını isterken, aşı olmayan vatandaşlara da aşı çağrısında bulunuyorlar.

 “Giresun’un yüzde 82’si en az bir doz aşı oldu”

Öte yandan 14 Ocak’ta başlayan aşılama kampanyası ise tüm hızıyla sürüyor. Giresun’da en az bir doz aşısını yaptıranların sayısı nüfusun yüzde 82,8’ine tekabül ediyor.

“Bakan Koca’dan çağrı”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;”Günlük hayatta salgın gerçeğini göz ardı etmekle, ilk doz aşıyı ertelemekle, devam dozlarını ihmal etmekle toplum olarak ağır bedel ödüyoruz. Aşı sürecini aksatmış öğretmenler, okul çalışanları; konser, sinema gibi toplu ortamlarda bulunacaklar ve şehirlerarası seyahate çıkacaklar için 6 Eylül itibariyle PCR testi gerekli. Test Covid-19 sağlık durumu takibi anlamı taşıyor. PCR’dan iyi sonuç alalım. Aşılarımızı olalım” ifadelerine yer verdi.