Giresun İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen dayanışma programında konuşan Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Danimarka'da yaşayan Türk vatandaşların desteklerini yetimlere ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi. Türk Milletinin  tarih boyunca yetime, kimsesize, mağdura, mazluma kucak açığını ifade eden İl Müftüsü Kılıçbay, "Yüce dinimiz İslam, yetimleri himaye etmeyi, koruyup gözetmeyi emreder. Onlara karşı duyarlı davranmayı, şefkat ve merhametle yaklaşmayı öğütler. Zira yetimler, Cenabıhakk’ın hepimize emanet ettiği masum kullarıdır. Bizler de bugün aynı şuurla yetimlerimize gönüllerimizi açtık. Yetim yavrularımızın gözlerindeki ışıltıyı, yüzlerindeki sevinci artırmak için çaba gösterdik. Her daim yetim yavrularımızın güzel ahlaklı ve iyi eğitimli bireyler olarak yetişmeleri için çalışacağız. Manen ve maddeten yanlarında olup geleceklerine umut taşıyacağız." dedi.

 Yetimlerin ve öksüzlerin ışıl ışıl gözlerine bayram sevincini taşıdıklarını belirten Müftü Kılıçbay, “Yetime, muhtaca, mağdura, kimsesize el uzatıp, onlara da bayramın huzurunu ve mutluluğunu yaşatmak için gönüllülerimizle birlikte birçok çalışmaya imza atıyoruz. Bayramın coşkusunu, hanelerimizden başlayarak, binalarımıza, mahallelerimize, şehirlerimize, ülkemize ve tüm dünyaya taşımak için gayret gösteriyoruz. diye konuştu.

Program sonunda yetim çocuklara TDV Kadın Kolları'nın hazırladığı paketler, alışveriş kartları ve bayramlık alışveriş kartları hediye edildi. Programa, İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, Gençlik Koordinatörü Soner Köse, TDV Kadın Kolları Şube Başkanı Nihal Kasap, TDV gönüllüleri,  Danimarka Türk Diyanet Vakfı temsilcileri, yetim çocuklar ve aileleri katıldı.