Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Giresun Şubesi Kadın Kolları koordinesinde gerçekleştirilen ziyarete katılan Müftülük heyeti tarafından, tedavisi süren vatandaşlara yalnız olmadıklarını hissettirmek ve rehberlik etmek amacıyla ziyaretler gerçekleştirdikleri belirtildi.

 “Hasta ziyareti insani bir görevdir”

Hüzünleri ve sevinçleri paylaşmanın insani ve İslami bir görev olduğunu ifade eden İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, “Hz. Peygamber (sas), hastalığında ziyaret edilmeyi müminin mümin üzerindeki haklarından biri olarak nitelendirmiştir. Hastalık gelmeden önce sıhhati ganimet bilmesi gereken insanoğlu, hasta ziyareti sayesinde sıhhat ve afiyetinin kıymetini takdir edebilecektir. Kısacası hastalara karşı duyarlı olmak, ziyaret eden açısından bir erdem ve tefekkür, ziyaret edilen açısından ise bir hak ve onur vesilesidir.” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Sarıgül’e ziyareti sırasında, Din Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Aydın, Din Hizmetleri Uzmanı Soner Köse, TDV Giresun Kadın Kolları Başkanı Nihal Kasap, Koordinatör Emine Alaiddinoğlu Ayar, manevi danışmanlar ve TDV gönüllüleri eşlik etti.