Alucra Hacılı Köyü muhtarı Onur Taşkın köylerine yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Muhtar Onur Taşkın Giresun İl Özel İdaresinin hizmetlerinden çok memnun olduklarını belirterek “imkânlar doğrultusunda Özel İdareden ne istediysek aldık” dedi.

Alucra Hacılar köyü muhtarı Onur Taşkın açıklamasında şu ifadelere yer verdi ;”“Benim köyüm 160 nüfuslu bir köy. 4 kilometre yol ağım var. Yollarımız eskiden stabilizeydi. Sağ olsun hükümetimiz, Giresun İl Özel İdaresi sayesinde yollarımızın tamamı sıfır asfalt ile yapıldı. Fakat zaman zaman yaşanan afetlerden dolayı kısmen zarar gören yerlerin yeniden yapılması için programa aldırdık.

Köyümüzde içme suyu şebeke hattımız yoktu. Eski usuller ile içme suyunu sağlıyorduk. Özel İdare sayesinde 75 tonluk su deposu yaptık.750 metre isale hattı çekildi ve artık köyümüzün tüm hanelerinde suyumuz akıyor ve sıkıntımız yok. Yine Özel İdare sayesinde 75 metreden içme suyu sondajımızı vurdurduk köy olarak sıkıntımız yok.Yine çöplerimiz alınmazdı, çöpleri dere kenarları açık alanlar gibi yerlere atılırdı. Şimdi Kaymakamlığımız ve Özel İdaremiz sayesinde çöplerimiz toplanıyor. Bu çok büyük bir hizmet yardımcı olan herkese köyüm adına teşekkür ederim.Geçmişte kışın kar yağdığında yollarımız kardan dolayı kapanır 15-20 gün kapalı kalırdı. Köylülerimiz yollarını kürekler ile açtığı zamanları unutmadık.  Fakat şimdi öyle değil. Yetkililer hemen gelip yollarımızı açıyor, eskisi gibi sıkıntı hiç yaşamadık normal hayatımıza devam etti. Eskiden muhtarlar müdürlerin kapılarında hizmet alabilmek için bekletilirdi. Cumhurbaşkanımızın muhtarlara verdiği değer, önem karşısında gittiğimiz her kurum kapısında ilgi alaka görüyoruz, dertlerimiz sorunlarımız dinlenip çözüme kavuşturuluyor. Bizlere bu hürmeti kazandıran Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz ” dedi.