Vali Serdengeçti başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Bulut ve diğer yetkililer katılırken Giresun’da ki sağlık yatırımlarının hayati önemine dikkat çekildi ve bu alandaki çalışmaların titizlikle değerlendirilmesi vurgulandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Bulut tarafından il genelindeki sağlık hizmetleri ve yatırımlar hakkında detaylı bilgilerin paylaşıldığı bir sunum gerçekleştirildi.Sunumda; ilimizdeki sağlık insan gücü, sağlık kuruluşları ve tesisler, hastane hizmetleri, doğum verileri, sağlık yatırımlarının mevcut durumu, tamamlanmış, devam eden ve planlanan projeler ile 2024 yılı planlamaları ve hedefler gibi konular ele alındı.Toplantıda sunulan bilgiler, ilimizdeki sağlık alanında yapılan faaliyetlerin değerlendirilmesi ve önümüzdeki dönem için planlanan stratejilerin belirlenmesine katkı sağladı.

Vali Serdengeçti, toplantının, ilin sağlık sektöründeki gelişmelerin değerlendirilmesi ve gelecek planlamalarının şekillendirilmesi adına önemli bir adım olduğunu ifade ederek, katılımcılara da katkıları için teşekkür etti.Yapılan sunum ve alınan kararların ardından katılımcıların soruları, katkıları, görüş ve önerileri dinlenerek toplantı sona erdi.

Vali Serdengeçti, toplantı sonrası sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımında “İl Sağlık Müdürlüğümüzün genel durumunu ele aldığımız Değerlendirme Toplantımızı Valiliğimizde gerçekleştirdik.Teknik ve beşerî gücümüz, hekimlerimizin dağılımı, sağlık merkezleri, hastane hizmetleri, ameliyat imkânları, projeler ve tamamlanan/devam eden yatırımlar temel gündem başlıklarımız oldu.Aziz hemşehrilerimize daha nitelikli sağlık hizmetleri sunmak için gayret göstermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.