Merkez ilçedeki resmi ve özel tüm ortaokullar ile imam hatip ortaokullarından öğrencilerin Türk edebiyatından şiirler seslendirdiği program davetliler tarafından ilgiyle dinlendi. Öğrencilerin şiirlere uygun kıyafet ve dekorlarla süslendiği şiir dinletisi sonunda öğrencilere belgeleri İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu tarafından takdim edildi.

Müdür Tosunoğlu, etkinlikle davetlilere yaptığı hitabında Şiir  Giresun'da projesiyle, gençleri, öğrencileri ve Giresun halkını şiirle buluşturmayı, şiir okumaya ilgiyi artırmayı, öğrencilerin edebiyatın önemli şairlerini tanımalarına olanak sağlamayı ve öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirerek dinletinin hazırlanmasında emeği geçen tüm yönetici ve öğretmenlere teşekkür etti.

Hatıra fotoğrafları çekilmesini takiben sona eren şiir dinletisi programına İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin Aybar ile okul ve kurumlardan yönetici, öğretmen, öğrenci ve veliler katılım sağladı.