Tarımın, toprağın, ormanın, suyun önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi amacıyla düzenlenen ‘13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar, Giresun Can Akengin Sanat Galerisinde sergilenmeye başlandı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın Deniz Bank destekleriyle düzenlediği yarışma,  “Genel”, “Çiftçi”, “Öğrenci”, “Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları”, “DenizBank Çalışanları” ve bu yıl konusu “Sen Üret Yeter” olan “Tema” olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştirildi.

Toplam bin 210 katılımcının 6 bin 635 eserle katıldığı yarışmalarda, seçici kurul 8 eseri ödüle layık görürken 120 eser de sergileme ve albüm çalışması için seçildi.  Buna göre genel kategoride Ekrem Şahin Kuraklık adlı çalışmasıyla birinci, Mahmut Serdar Alakuş’a ait Balık Çiftliği ile Mehmet Aslan’ın Kuzular adlı eseri ikinci oldu. Kuzular adlı eser aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanlığı “Bakan Özel Ödülü”ne layık görüldü. Öğrenci Kategorisinde İsmail Serhat Şahin ‘Midye Çiftliği’ adlı çalışmasıyla birinci olurken, “Sen Üret Yeter” Tema Kategorisinde de birinciliği Gazi Aydın Bal Eğitimi eseriyle elde etti. Diğer kategorilerde birinciler ve eser isimleri şöyle: Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları Kategorisi’nde Erdoğan Karacabey, Çoban;  Çiftçi Kategorisinde Yücel Albayrak,  Koyunlar; Deniz Bank Çalışanları Kategorisinde Meral Kaya, Çiftçi. Doğa fotoğrafçısı Fazıl Saraç’ın Giresun Sis Dağı Yaylası’nda çektiği fotoğrafta sergilenmeye değer eserler arasında yerini aldı.