Ülkedeki tarımsal üretim planlaması ve çeşitli sektörel stratejiler üzerine görüş alışverişlerinde bulunulan Tarımsal Üretim Planlaması toplantısında konuşan Giresun İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın, tarım planlamasıyla arz ve talep miktarını dikkate alarak hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceğinin belirlenebileceğini söyledi. Tarımsal üretim planlamasının, ihtiyaca göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek ürün fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesi ve hasat döneminde çiftçilerin pazarlama sorunu yaşamalarının önüne geçilmesi gibi amaçlarla uygulandığını bildiren Müdür Angın, Giresun’da yaklaşık 1 milyon 177 bin 290 dekar alanda yetişen fındık ürünü  olduğunu ve fındık ve bazı özel kanunu olan ürünlerin bu planlamadan  muaf olduğunu belirtti. Bu planlamayla birlikte özellikle iç kesimde ki üç ilçe olan Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk’ta havza bazlı üretim modeliyle veya sözleşmeli tarım uygulaması ile toprağın nadasa bırakılmadan münavebe yöntemiyle bitkisel üretimi planlandığını söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın, hayvansal üretim ve su ürünlerinde verimi ve kaliteyi artırıcı projeler ile gıda arzını sağlamayı da planladıklarını söyledi.