Vatandaşın temel ihtiyaçlarını alamaz hale geldiğini söyleyen Şube Başkanı İbrahim Kol, “İktidar emekliler adeta dalga geçmektedir. Önce SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 37, memur emeklilerine yüzde 49,25 zam verdi. Sendikalardan ve halktan gelen bu tepki üzerine 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan etti. SGK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 5 zam yapıldı. En düşük emekli maaşının 10 bin lira olacağının sözünü vermişti. Vatandaş temel ihtiyaçlarını alamaz hale geldi. Etin, sütün, ekmeğin fiyatından saray haberi var mı acaba? Bir günde 500 emekli maaşını sarayın masrafı olarak tüketenlerin emeklilerin durumunu anlaması mümkün mü? Açıklanan maaş zamları ortada. Bir zamanlar en düşük emekli maaşı, asgari ücretin bir buçuk katı kadardı. Emekliler şimdi asgari ücretin yarısı kadar maaş almaktadır. 16 milyon emeklinin 12 milyonu açlığa mahkumdur. Memur emeklilerine sanki çok zam vermiş gibi bir yalan da ortaya atılmaktadır.” Diye konuştu.

Emekliler olarak taleplerini de dile getiren Başkan Kol, “Taleplerimiz en düşük emekli aylığının, en düşük memur aylığı olan 32 bin 861 liraya eşitlenmesidir. Temmuz’dan itibaren memura verilen ancak emekliye verilmeyen 8 bin 77 TL seyyanen ödenen rakam tüm emeklileri kapsayacak şekilde geriye dönük olarak ödenmelidir. Memur emeklisinin 3600 ek gösterge mağduriyeti giderilmelidir. Sağlıkta alınan her türlü katkı payı kaldırılmalıdır. Bayram ikramiyesinin arttırılmalı, en az asgari ücret seviyesine yükseltilmelidir. Emeklilere bayram ikramiyesinde yüzde 50 artış yaparken büyük bir lütufmuş gibi söylüyorlardı.” Şeklinde konuştu.

Haklarını alabilmek adına mücadelelerini sürdüreceklerine de ayrı bir parantez açan Kol, “Emekli dostlar, bizler el emeğiyle, alın teriyle uzun yıllar çalışarak ülke ekonomisine hayat verdik. Bizim gücümüzün farkında olarak yaptıkları haksızlıkların endişesiyle önümüze yapay engeller çıkarıyorlar. İktidara bir kez daha sesleniyorum: “Korkunun ecele faydası yoktur.” Daha rahat yaşam koşullarını elde edinceye kadar mücadelemizi kararlılıklar sürdüreceğiz. Bütün emeklileri de sesimize ses katmaya, birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Emekliyiz, haklıyız, kazanacağız” dedi.(Haber Merkezi)