Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umre için yola çıkacak olan vatandaşlar, Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii’nde düzenlenen  "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Seminerleri" ile bilgilendirildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay umre ibadetinin önemini vurgulayarak; “Kutsal toprakların manevi iklimi, geçmişte içine düşülen yanlışların ve günahların ağır yükünü atabilmek, geleceğe yönelik olarak da hayatta tertemiz bir sayfa açabilmek için büyük bir imkan sunmaktadır. Yüce Allah’ın insanları affettiği ve duaları, tövbeleri geri çevirmediği mübarek mekanlarda bulunmak, bunun için önemli bir fırsattır. İçtenlikle yapılacak duaların asla geri çevrilmeyeceği bu atmosferi iyi değerlendirebilmek bu açıdan çok değerlidir.” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Alaettin Kırbıyık, Hac Umre Şube Müdürü Nafi Sağlam, Uzman Vaiz Gülay Ayar ve Dr. Berkant Ok tarafından sunumların gerçekleştirildiği seminerde katılımcılara ihrama giriş, tavafın yapılışı ve Safa ile Merve arasındaki yürüme şekli gösterildi.